Dagmāra Beitnere-Le Galla Kijevā: turpināsim atbalstīt Ukrainu ne vārdos, bet darbos

(07.10.2021.)
Galerija

Latvija un Ukraina ir cieši saistītas. Šodien, kad ukraiņi visskaudrāk izjūt Krievijas agresiju un burtiski atrodas frontes pirmajās līnijās, mēs nelokāmi turpināsim sniegt jums palīdzīgu roku un praktisku palīdzību. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, darba vizītes ietvaros Kijevā tiekoties ar Ukrainas parlamenta amatpersonām.

Uzturoties darba vizītē Kijevā, D.Beitnere-Le Galla tikās ar Ukrainas parlamenta vicespīkeri Olenu Kondratjuku (Olena Kondratiuk), Humanitāro un Informācijas jautājumu komitejas vadītāju Mikitu Poturajevu (Mykyta Poturayev), Latvijas-Ukrainas sadraudzības grupas deputātiem, kā arī apmeklēja starptautiskās iniciatīvas “Krimas platforma” biroju.

No savas pieredzes mēs zinām, cik svarīgs ceļā uz brīvību ir starptautiskās sabiedrības atbalsts. Tādēļ Latvija iestāsies, lai jautājumi par cilvēktiesību situāciju Krimā, kā arī Krimas nelikumīgo aneksiju pastāvīgi būtu starptautisko organizāciju redzeslokā. Saeimā jau ir izveidota grupa starptautiskās Krimas platformas atbalstam, un mēs aicinām kolēģus līdzīgi domājošās valstīs rīkoties tāpat, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre. Tāpat Latvija plāno rīkot starptautisku konferenci, lai plaši iztirzātu okupācijas neatzīšanas politikas juridiskos aspektus.

Varat paļauties, ka Latvija turpinās atbalstīt Ukrainas eiroatlantisko kursu un būt ciešs Ukrainas sabiedrotais un advokāts starptautiskajās organizācijās, pauda D.Beitnere-Le Galla. Vienlaikus mūsu valsts turpina sniegt humanitāro palīdzību, kā arī plāno atjaunot rehabilitācijas kursus Austrumukrainā cietušajiem ukraiņu karavīriem.

Tikšanos laikā pārrunāta abu valstu parlamentu prakse, strādājot pie mediju darba regulējošo likumu izstrādes un pilnveidošanas. D.Beitnere-Le Galla atzina, ka Ukrainas pieredze, drosmīgi stājoties pretī Kremļa propagandai un dezinformācijai, var būt noderīga arī Baltijas valstīs. Gan Latvija, gan Ukraina kā demokrātiskas valstis šodien saskaras ar izaicinājumu sabalansēt valsts drošības intereses ar vārda brīvību, atzīmēja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Saeimas priekšsēdētājas biedre šajās dienās darba vizītē uzturas Kijevā, Ukrainā. Vizītes ietvaros D.Beitnere-Le Galla piedalījās Babinjaras traģēdijas 80.gadadienai veltītajos atceres pasākumos.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720025236280
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt