Dagmāra Beitnere-Le Galla Beļģijas vēstniekam: sadarbība zinātnē - būtisks ieguldījums valsts attīstībā

(27.07.2021.)
Galerija

Esam ieinteresēti ciešākā sadarbībā ar Beļģiju, it sevišķi zinātnē un pētniecībā, kur mums jau ir labas iestrādes. Zinātne sniedz būtisku ieguldījumu valsts attīstībā un ir būtiska visai cilvēcei, otrdien, 27.jūlijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, attālināti tiekoties ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hugo Brauversu (Hugo Brauwers), kurš noslēdz savu kadenci Latvijā.

D.Beitnere-Le Galla kā īpaši perspektīvu izcēla ķīmijas un farmācijas industriju, savukārt vēstnieks akcentēja medicīnu, kurā jau vēsturiski starp Latviju un Beļģiju pastāvot cieši kontakti. Turklāt Covid-19 pandēmija spilgti iezīmējusi nepieciešamību aktīvi sadarboties arī šajā jomā un attīstīt dzīvības zinātnes.

“Beļģija mums ir emocionāli tuva Eiropas valsts, jo ciešās saites, kas veidojas ar Briseli, rada lielisku pamatu mūsu divpusējai sadarbībai,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Gan Latvija, gan Beļģija ir salīdzinoši nelielas pēc izmēra, taču tas ļauj mums labāk izprast vienam otru, teica D.Beitnere-Le Galla, akcentējot, ka arī nelielām valstīm var būt spēcīga balss starptautiskā līmenī. Vēstnieks uzsvēra, ka būtisku ieguldījumu sniedz arī cieši parlamentārie kontakti, tostarp Baltijas valstu deputātu sadarbība ar Beniluksa valstu - Beļģijas, Nīderlandes un Luksemburgas – parlamentāriešiem.

Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās Beļģijai par ciešo atbalstu, tostarp aizsardzības jomā. Beļģija bija pirmā NATO dalībvalsts, kas 2004.gadā sāka patruļas Baltijas valstu gaisa telpā. Vēstnieks apliecināja, ka Beļģija turpinās patrulēt virs Baltijas valstīm un ir gatava turpināt operācijas arī Baltijas jūrā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719649741475
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt