I.Mūrniece: regulatoram rūpīgi jāizvērtē tarifu pieauguma prasības

(16.06.2021.)
Galerija

“Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai jeb regulatoram ir jāspēj līdzsvarot patērētāja, sabiedriskā pakalpojuma sniedzēja un valdības kā politikas veidotāju intereses. Šis darbs prasa lielu atbildības izjūtu, augstu profesionālo kvalifikāciju un plašu redzesloku,” trešdien, 16.jūnijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, attālināti uzrunājot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 20 gadu jubilejas konferences dalībniekus un aicinot ik reizi rūpīgi izvērtēt tarifu pieauguma prasības.

“Svarīgi, lai pamatpakalpojumi mūsu iedzīvotājiem būtiski nesadārdzinātos. Īpaši šajā laikā, kad gatavojamies iziet no Covid-19 krīzes,” uzsvēra I.Mūrniece.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas darbs ietekmē visu sabiedrību, un tā ir liela atbildība, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, akcentējot, ka regulators jau 20 gadus kalpo svarīgam mērķim, lai ikviens mūsu valsts iedzīvotājs varētu saņemt ikdienas dzīvei tik svarīgus pakalpojumus kā elektrību, ūdeni, dabasgāzi, elektronisko sakaru līdzekļu un citus pakalpojumus par ekonomiski pamatotām cenām.

“Jūsu uzdevums nav viegls, jo tarifu veidošanas procesā un tā apstiprināšanā jāsabalansē dažādas, brīžiem pat šķietami pretrunīgas intereses. No vienas puses ir iedzīvotāju vēlme saņemt nesadārdzinātus un kvalitatīvus pakalpojumus. No otras puses – jāizprot pakalpojumu sniedzēju vēlme gūt peļņu un attīstīt savus uzņēmumus,” pauda I.Mūrniece, atzīmējot, ka vienlaikus jāņem vērā arī globāli ekonomiskie procesi, kas ietekmē resursu un pakalpojumu cenas visā pasaulē.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā