Saeimas priekšsēdētāja pateicas Šveices vēstniekam par ieguldījumu parlamentārā dialoga stiprināšanā

(07.06.2021.)
VideoGalerija

Latviju un Šveici vieno regulārs politiskais dialogs un cieša sadarbība. Vēlos pateikties par jūsu ieguldījumu Latvijas un Šveices parlamentārā dialoga stiprināšanā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 7.jūnijā, tiekoties ar Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Konstantīnu Oboļenski (Konstantin Obolensky), kurš Saeimas namā bija ieradies atvadu vizītē.

“Mēs augstu vērtējam to, ka Šveice neatzina Latvijas inkorporāciju Padomju Savienībā un bija viena no pirmajām valstīm, kas 1991.gadā atjaunoja diplomātiskās attiecības ar mūsu valsti,” uzsvēra I.Mūrniece. Sarunā puses izcēla Šveices parlamentāriešu grupas “Pro Baltikum” atbalstu Baltijas valstīm kopš to neatkarības atjaunošanas un pauda gandarījumu, ka grupa atjauno savu darbību pēc Šveices Nacionālās padomes prezidentes vizītes Baltijas valstīs 2020.gada oktobrī.

Šveici Latvijā labi pazīst, pateicoties tiem projektiem, kas iepriekšējos gados īstenoti ar Šveices finanšu instrumenta atbalstu. Esam ieinteresēti šo sadarbību turpināt, atzīmēja I.Mūrniece. Tāpat I.Mūrniece uzsvēra plašās sadarbības iespējas biomedicīnā, mākslīgā intelekta valodas tehnoloģijās, kā arī ātrgaitas dzelzceļa projekta “Rail Baltica” īstenošanā.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks pārrunāja Šveices un Eiropas Savienības (ES) attiecību perspektīvu pēc Šveices valdības lēmuma pārtraukt sarunas par ES un Šveices Institucionālo ietvarlīgumu.

K.Oboļenskis par Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā tika akreditēts 2017.gadā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719373705596
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta