Ināra Mūrniece LPS sapulcē: pašvaldībām ir jāapvieno spēki un jāsadarbojas, lai panāktu vienmērīgu reģionālo attīstību

(21.05.2021.)
Galerija

“Pašvaldībām ir jāapvieno spēki un jāsadarbojas, lai panāktu vienmērīgu reģionālo attīstību, lai nostabilizētos ekonomiskā situācija un mazinātos iedzīvotāju emigrācija,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 21.maijā, attālināti uzrunājot Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sapulces dalībniekus.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka LPS sapulce norisinās nozīmīgu notikumu priekšvakarā – pēc divām nedēļām, 5.jūnijā, notiks pašvaldību vēlēšanas un līdz ar tām spēkā stāsies jaunā administratīvi teritoriālā reforma.

“Es ticu, ka novadu reformas iedzīvināšana būs iespējām un izaicinājumiem bagāts laiks, bet rezultāts būs lielā mērā atkarīgs no mūsu visu darba,” pauda I.Mūrniece, akcentējot, ka kvalitatīva un pieejama izglītība, veselības aprūpe, sakārtoti ceļi, jaunas darba vietas ir tas, pēc kā ilgojas iedzīvotāji reģionos.

“Jau vairāk nekā gadu visu pasauli un Latviju ir skārusi Covid-19 pandēmija. Tā ir ietekmējusi mūsu paradumus, dienaskārtību, mainījusi attieksmi pret dzīvi. Ikviena pašvaldība šajā laikā ir mācījusies būt elastīga, ieviešot gan attālinātās mācības skolās, gan sniedzot sociālo atbalstu tiem, kam ir klājies grūtāk,” teica Saeimas priekšsēdētāja, bilstot, ka tā ir un būs jauna, vēl pilnveidojama realitāte turpmākajos gados.

Tāpat I.Mūrniece atzīmēja, ka jaunajām pašvaldībām būtisks uzdevums būs atrast līdzsvaru starp attīstītajiem novada centriem, pilsētām un novada tālākajiem pagastiem. “Katra deputāta mērķis būs domāt un rūpēties par savu pašvaldību plašākā mērogā, ne tikai veltot uzmanību pilsētai vai pagastam, ar kuru ir saistīts, bet arī iedziļinoties ikviena savas pašvaldības pagasta, mazpilsētas, ciema vajadzībās,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece pauda pateicību pašvaldību pārstāvjiem, kas līdz šim strādāja 119 Latvijas novados, rūpējoties par sava novada iedzīvotājiem, kā arī LPS par to, ka tā vienmēr ir bijis nozīmīgs Saeimas sadarbības partneris. “Pašvaldību savienībai vienmēr bijusi spēka balss – tā ir bijusi dzirdama, jūtama. Esmu pārliecināta, ka tā saglabās savu spēku arī pēc administratīvi teritoriālā reformas un turpinās būt nozīmīgs sadarbības partneris gan parlamentam, gan valdībai,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

“Lai Latvijā ir lieli un stipri novadi, lai dzīve kļūst patiesi labāka, lai ikviens top pamanīts, lai ikviens sajūt piederību savam novadam un lai visiem veidojas un vairojas lepnums par mūsu mīļo Latviju,” runas noslēgumā vēlēja I.Mūrniece.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā