Dagmāra Beitnere-Le Galla Armēnijas vēstniekam: veiksmīgajai sadarbībai kultūrā jākalpo kā tiltam ciešākiem politiskajiem kontaktiem

(12.04.2021.)
Galerija

“Latviju un Armēniju saista laba sadarbība. Īpaši bagātīga pēdējos gados bijusi sadarbība kultūrā, un tas var kalpot kā tilts aktīvākiem kontaktiem arī politikā,” pirmdien, 12.aprīlī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, attālināti tiekoties ar Armēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Tigranu Mkrtčjanu (Tigran Mkrtchyan), kurš noslēdz savu kadenci Latvijā.

Latviešu valodā izdoti vairāki armēņu autoru darbi, Latvijā rīkotas armēņu mākslinieku izstādes, un ciešāka sadarbība notikusi arī mūzikas jomā. Pateicoties vēstniecības aktivitātēm, Latvijā daudz tuvāk iepazīta armēņu kultūras bagātība, akcentēja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

D.Beitnere-Le Galla pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Armēnijas divpusējo attiecību stiprināšanā, akcentējot, ka abas valstis saista līdzīga vēsture. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja turpināt attīstīt ciešāku sadarbību starptautisko platformu ietvaros.

Vēstnieks informēja Saeimas priekšsēdētajas biedri par Armēnijas sadarbību ar Eiropas Savienību, uzsverot, ka Armēnija iet demokrātisku reformu ceļu.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks pārrunāja arī aktuālo situāciju Dienvidkaukāza reģionā, tostarp Kalnu Karabahā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718909141869
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt