I.Mūrniece Latvijas vēstniekiem uzsver diplomātijas parlamentāro dimensiju

(22.01.2021.)
Galerija

Atzinīgi vērtēju Ārlietu ministrijas regulāro dialogu ar Saeimu un tās komisijām par ārējo attiecību, drošības un Eiropas Savienības jautājumiem. Arī turpmāk aktīvi izmantosim parlamentārās sadarbības iespējas Latvijas ārpolitikas mērķu īstenošanā un mūsu valsts starptautiskās ietekmes stiprināšanā, piektdien, 22.janvārī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, attālināti piedaloties Latvijas diplomātisko misiju vadītāju ikgadējā sanāksmē.

Saeimas priekšsēdētāja sveica Latvijas diplomātisko misiju vadītājus Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas de iure simtgadē un pateicās par paveikto, pārstāvot Latvijas intereses akreditācijas valstīs un starptautiskajās organizācijās. I.Mūrniece īpaši izcēla diplomātiskā un konsulārā dienesta profesionalitāti, pandēmijas krīzes laikā īstenojot valsts vēsturē apjomīgāko Latvijas valsts piederīgo repatriācijas operāciju pagājušā gada pavasarī.

Sanāksmē tika pārrunātas prioritātes Latvijas ārpolitikā un drošības politikā, kā arī Eiropas Savienības darba kārtībā. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja iepazīstināja vēstniekus ar aktuālajiem jautājumiem parlamenta darbā un vērtīgo pieredzi, strādājot attālināti e-Saeimas platformā.

Latvijas vēstnieku ikgadējā sanāksmē kopā ar Saeimas priekšsēdētāju piedalījās Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

Latvijas vēstnieku ikgadējā sanāksme tiešsaistē notiek no 18. līdz 29.janvārim.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157717994350962
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde