Saeimas priekšsēdētāja: Tieslietu padomei ir svarīga loma tiesiskuma stiprināšanā

(06.10.2020.)
Galerija

Tieslietu padomei ir svarīga loma tiesiskuma stiprināšanā, otrdien, 6.oktobrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Augstākās padomes priekšsēdētāju Aigaru Strupišu.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja Augstākās tiesas priekšsēdētāja, kurš vada arī Tieslietu padomes darbu, redzējumu par tiesu attīstību, vienlaikus uzsverot arī nepieciešamību pēc ciešākas visu varas atzaru pārstāvju sadarbības.

Tiesas spriedumiem jābūt kvalitatīviem, saprotamiem un savlaicīgiem. Lai to nodrošinātu, būtiska nozīme ir Tieslietu padomes darbam, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece un A.Strupišs sprieda par nepieciešamajiem soļiem, lai veicinātu tiesu sistēmas darbības pilnveidi. Augstākās tiesas priekšsēdētājs uzsvēra, ka izglītības kvalitātes veicināšana ir svarīga gan izmeklētājiem, gan prokuroriem un tiesnešiem.

Saeimas priekšsēdētāja un Augstākās padomes priekšsēdētājs bija vienisprātis, ka nepieciešams veicināt izpratni sabiedrībā par korupcijas un ekonomisko noziegumu postošo ietekmi uz valsts attīstību, un šajā jautājumā svarīga loma ir arī tiesnešiem.

I.Mūrniece un A.Strupišs pārrunāja arī priekšlikumu par Valsts padomes izveidi un tās iespējamo devumu likumdošanas kvalitātes celšanā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā