Ināra Mūrniece Īrijas vēstniekam: latviešu diaspora ir prioritāte mūsu parlamentārajā dialogā

(10.08.2020.)
VideoGalerija

Latviju un Īriju vieno tuvas sadarbības saites un ciešs politiskais dialogs. Latviešu diaspora ir prioritāte mūsu parlamentārajā dialogā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 10.augustā, tiekoties ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džimu Henesiju (Jim Hennessy). I.Mūrniece pateicās vēstniekam par nozīmīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā. Vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par Īrijas iestāžu pretimnākošo attieksmi pret Īrijā dzīvojošo latviešu diasporu un uzsvēra ieinteresētību sadarbībā ar tām sekmēt latviešu valodas apmācību Īrijas skolās un nodrošināt Latvijas nepilngadīgo valstspiederīgo interešu aizstāvību. Īrijas vēstnieks izcēla latviešu diasporas ieguldījumu Īrijā, tās ekonomikā.

I.Mūrniece un Dž.Henesijs atzinīgi novērtēja Latvijas un Īrijas parlamentāro dialogu un pārrunāja notikušās abu valstu spīkeru vizītes, kas deva pamudinājumu turpmākās sadarbības aktivizēšanai. Tāpat atzinīgi tika novērtēts Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Īrijas parlamentu darbs.

Dž.Henesijs ir Īrijas vēstnieks Latvijā kopš 2015.gada oktobra.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157715432479298
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt