Ināra Mūrniece pateicas vēstniecei par personīgo ieguldījumu Latvijas un Francijas parlamentārā dialoga stiprināšanā

(26.05.2020.)
VideoGalerija

Latviju un Franciju saista cieša sadarbība un mūsu valstis ir tuvi sabiedrotie, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 26.maijā, pateicoties Francijas Republikas ārkārtējai un pilnvarotajai vēstniecei Latvijas Republikā Odilei Supizonai (Odile Soupison) par personīgo ieguldījumu valstu parlamentārā dialoga stiprināšanā. Vēstniece Saeimā bija ieradusies atvadu vizītē.

I.Mūrniece un O.Supizona atzinīgi novērtēja Latvijas un Francijas parlamentāro dialogu, īpaši izceļot aktīvos kontaktus starp abu valstu parlamentos izveidotajām deputātu grupām sadarbības veicināšanai.

Tāpat I.Mūrniece izcēla Francijas nozīmīgo ieguldījumu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Baltijas reģionā, kā arī regulāro dalību NATO vadītajā Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstniece bija vienisprātis, ka valstis vieno kopīgas eiropeiskās vērtības un cieša sadarbība, tostarp drošības un klimata jomā. Kā akcentēja O.Supizona, koronavīrusa Covid-19 izraisītā krīze skaidri rāda, ka mums ir jāstrādā vēl ciešāk.

Puses pārrunāja arī sadarbību kultūrā, īpaši izceļot Latvijas un pārējo Baltijas valstu simtgadei par godu veidoto izstādi Orsē muzejā Parīzē, kurā apmeklētāji varēja tuvāk iepazīt simbolismu Baltijas valstīs.

I.Mūrniece arī sveica O.Supizonu ar Ordeņa kapitula lēmumu apbalvot vēstnieci par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā ar Triju Zvaigžņu ordeni.

O.Supizona ir Francijas vēstniece Latvijā kopš 2016.gada oktobra.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157714461315293
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt