Dagmāra Beitnere-Le Galla Mali vēstniecei: mūsu kopīgie izaicinājumi ir terorisms, vardarbība un klimata izmaiņas

(10.03.2020.)
VideoGalerija

“Mūsu valstīm ir bijuši līdzīgi izaicinājumi, veidojot atvērtu un brīvu sabiedrību pēc neatkarības atgūšanas. Šobrīd mūsu kopīgie starptautiskie izaicinājumi ir terorisms, vardarbība un klimata izmaiņas,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, otrdien, 10.martā, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Mali Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Umū Sallu-Seku (Oumou Sall Seck).

Vēstniece pateicās Latvijai par tās sniegto atbalstu, piedaloties starptautiskā miera un drošības stiprināšanas operācijā Mali, un uzsvēra, ka Mali cer arī uz turpmāku Eiropas Savienības (ES) iesaisti aizsardzības un iekšlietu sistēmas kapacitātes uzlabošanā.

Mēs veidojam savu pašapziņu, palīdzot citiem, un esam lepni, ka varam sniegt atbalstu jūsu valstij.  Terorisms ir mūsu kopīgais ienaidnieks, uzsvēra D.Beitnere-Le Galla.

Puses bija vienisprātis, ka ES šobrīd ir būtiska loma Mali tās drošības un ekonomisko izaicinājumu pārvarēšanā. Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka ikvienas valsts veidošana ir nepārtraukts process un ES ir labākais paraugs demokrātiskai attīstībai.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstniece sprieda arī par dzimumu līdztiesības veicināšanu.

Vēstniece U.Salla-Seka rezidē Vācijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157713433239841
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt