Vjačeslavs Dombrovskis: jaunais Nacionālais attīstības plāns ievirzās finiša taisnē

(04.03.2020.)
Galerija

“Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027.gadam projekts ievirzās finiša taisnē. Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija ir veltījusi vairāk nekā četrdesmit sēdes, tostarp dodoties izbraukuma vizītēs, lai apzinātu nozaru mērķus un vajadzības, kurām nākamajā plānošanas periodā valsts attīstībai ir būtiska loma,” pēc Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdes trešdien, 4.martā, sacīja tās priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

V.Dombrovskis atzīmēja, ka komisija ir iesniegusi vairākus priekšlikumus plāna pilnveidei, tostarp bioekonomikas, tranzīta un informācijas tehnoloģiju nozaru attīstībai. Kā sēdē pauda Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks, lielākā daļa komisijas priekšlikumu ir ņemti vērā, tāpat plāna publiskās apspriešanas laikā ir saņemti vairāk nekā 1400 priekšlikumu.

Konceptuāli spriežot par Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027.gadam (NAP2027) projektu, deputāti un klātesošie diskutēja par atbalstu reģionālajai attīstībai, ņemot vērā plānoto administratīvi teritoriālo reformu. Tāpat deputāti sprieda par atbalstu zinātnei un pētniecībai, lai veicinātu valsts konkurētspēju pasaulē, kā arī diskutēja par pilsoniskās sabiedrības un veselības jomas attīstības jautājumiem.

Kā atzīmēja P.Vilks, šajā plānošanas periodā salīdzinājumā ar iepriekšējo ir paredzēts ievērojams finansējuma pieaugums tieši cilvēkresursiem, tostarp ieguldot zinātnē un pētniecībā, kā arī likts uzsvars uz tirgus nepilnību identificēšanu un finanšu instrumentu pilnveidošanu uzņēmējdarbībai.

Turpmākajās sēdēs komisija pievērsīsies detalizētai NAP2027 gala redakcijas projektā iekļauto prioritāšu, rīcības virzienu un investīciju pasākumu apspriešanai, informēja V.Dombrovskis. 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157713355428162
Izmantošanas noteikumi:  http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem