Inese Lībiņa-Egnere ar Vjetnamas vēstnieci pārrunā ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas

(16.01.2020.)
VideoGalerija

Šodien Saeimā tika uzsākts Ieguldījumu aizsardzības nolīguma starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm un Vjetnamas Sociālistisko Republiku ratifikācijas process. Paredzams, ka tas uzlabos mūsu jau tā pozitīvo ekonomisko attiecību dinamiku. To sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere ceturtdien, 16.janvārī, Saeimas namā tiekoties ar Vjetnamas Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Zungu Duanu (Doan Thi Phuong Dung). Vēstniece parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda gandarījumu par abu valstu aktīvo politisko dialogu, ko apliecina arī Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vjetnamas parlamentu izveidošana. Tāpat I.Lībiņa-Egnere izteica cerību, ka drīzumā tiks aktivizēta parlamentāro vizīšu apmaiņa, kā arī uzsvēra, ka līdz ar politisko dialogu varam stiprināt arī ekonomisko sadarbību.

Vēstniece apstiprināja, ka pieaug Vjetnamas uzņēmēju interese par Latviju un investori ir ieinteresēti atrast uzticamus sadarbības partnerus.

Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka balstoties uz labo ekonomisko un politisko sadarbību, abām valstīm ir liels potenciāls cilvēku savstarpējo kontaktu stiprināšanā, kā arī tūrisma veicināšanā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās vēstniecei par ieguldījumu abu valstu sadarbības stiprināšanā.

 

Foto:https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712693610306
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī