Dagmāra Beitnere-Le Galla Filipīnu vēstniecei: ciešāki politiskie kontakti palīdzētu veicināt sadarbību ekonomikā

(07.01.2020.)
VideoGalerija

Mūsu valstīm ir jāstiprina politiskā sadarbība, kas veicinātu ekonomiskos kontaktus, jo Latvijas uzņēmējiem ir interese gan par Filipīnām, gan reģionu kopumā, otrdien, 7.janvārī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, tiekoties ar Filipīnu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Leu Basinangu-Ruisu (Leah Basinang-Ruiz), kura parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Vēstniece atzīmēja, ka Filipīnu parlaments ir ieinteresēts sadarbības paplašināšanā, un apsverama iespēja reģionālās vizītes ietvaros viesoties Baltijas valstīs. L.Basinanga-Ruisa uzsvēra, ka parlamentāro sakaru stiprināšana, tāpat kā cilvēku savstarpējo sakaru attīstīšana un līgumtiesiskās bāzes izveidošana, ir viens no galvenajiem uzdevumiem jaunajā amatā.

D.Beitnere-Le Galla pateicās Filipīnām par solīto vērtīgo atbalstu Latvijas kandidatūrai ANO Drošības padomes 2025.gada vēlēšanās.

Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka par spīti lielajam ģeogrāfiskajam attālumam Filipīnas un Latviju vieno kopīgas vērtības, un aicināja tuvāk iepazīt mūsu kultūras dzīvi.

L.Basinanga-Ruisa ārlietu dienestā darbojas kopš 1988.gada. Vēstniece rezidē Polijā.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712558299692
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā