Saeimā atklāta jauniešu fotokonkursa “Varoņu spēks” izstāde

(07.11.2019.)
VideoGalerija

Saeimas namā ceturtdien, 7.novembrī, svinot Latvijas armijas 100.dzimšanas dienu un atzīmējot Lāčplēša dienu, atklāta jauniešu fotokonkursa “Varoņu spēks” izstāde, kā arī sveikti uzvarētāji un viņu pedagogi.

“Mums ir ļoti liels prieks tikties ar jauniešiem, kuri uztur patriotisma garu Latvijā. Latvija ir mūsu dzimtene, tā ir jāmīl, jāaizstāv un jāveido izpratne par to, kāpēc tā mums ir dārga. To uzskatāmi parāda arī jauniešu fotogrāfijas,” atklājot izstādi, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns atgādināja klātesošajiem, ka pirms simts gadiem šajās dienās Daugavas krastos izšķīrās mūsu valsts liktenis, uzsverot, ka jaunizveidotās Latvijas aizstāvji ir mūsu tautas varoņi. “Kamēr ir dzīva mūsu varoņu piemiņa, dzīvs ir arī viņu spēks,” akcentēja J.Rancāns, pateicoties fotokonkursa dalībniekiem un uzsverot, ka arī viņiem piemīt varoņa spēks, kuru tie nes sev līdzi nākotnē.

Izstādi atklāja arī fotokonkursa līdzorganizatori - Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis Nacionālo bruņoto spēku vārdā un Jaunsardzes centra Plānošanas un organizācijas departamenta direktors Juris Juškāns.

Saeimas namā izstādīti desmit darbi, kas atzīti par fotokonkursa “Varoņa spēks” uzvarētājiem. Fotokonkursā tika aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Konkursa mērķis – veicināt jauniešu patriotismu, piederību savai valstij, kā arī radošumu.

Konkursā uzvarējušo fotogrāfiju autori ir Edgars Ancītis no Rīgas Valsts tehnikuma, Deniels Minho no Daugavpils Centra vidusskolas, Sergejs Iļjiņecs no Daugavpils 10.vidusskolas, Viktorija Tukiša no Krāslavas Valsts ģimnāzijas, Elīna Bērziņa no Aknīstes vidusskolas, Jēkabs Čudars no Salaspils 1.vidusskolas, Gints Jankovskis, Marika Liepiņa, kā arī Kārlis Miksons, kurš iekļuvis uzvarētāju pulkā ar diviem darbiem.

Fotokonkursu organizēja Saeima, un to rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Jaunsardzes centru.

Izstādi Saeimas nama Lielajā vestibilā iespējams apskatīt, iepriekš piesakot ekskursiju, zvanot uz tālruņiem 67087485, 67087483 vai rakstot uz e-pastu ekskursijas@saeima.lv. Izstāde parlamentā apskatāma līdz 27.novembrim.

 

Konkursa uzvarētāji: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711332685991 
Izstādes atklāšana: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711680016258

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem