Saeimā norisinās seminārs “Balsstiesības no 16”

(04.11.2019.)

Saeimā pirmdien, 4.novembrī, norisinājās darba seminārs “Balsstiesības no 16”, kurā dalībnieki diskutēja par iespēju vietējo pašvaldību vēlēšanās balsstiesības piešķirt jauniešiem no 16 gadu vecuma. 

Seminārā tika runāts par esošo situāciju un nepieciešamajiem uzlabojumiem pilsoniskās izglītības jomā, kā arī kritiskās domāšanas nozīmi pilsoniski atbildīgas izvēles veikšanā. Dalībnieki arī iepazinās ar citu valstu pieredzi, tostarp ieguvumiem un riskiem, samazinot vecumu, no kura var vēlēt.     

Semināru atklāja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Inga Goldberga, bet diskusijas vadīja Latvijas Platformas attīstības sadarbībai vadītāja Inese Vaivare. 

Darba semināru organizēja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, un tajā piedalījās Saeimas deputāti, jomas eksperti, nevalstiskā sektora un jauniešu organizāciju pārstāvji. 

 

Semināra materiāli: 

Programma 

Semināra audioieraksts

Fotogrāfijas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt