Atvērto durvju diena Saeimā aizvadīta Jāņa Čakstes zīmē

(27.09.2019.)
VideoGalerija

Saeimā piektdien, 27.septembrī, aizvadīta par tradīciju kļuvusī Atvērto durvju diena, kas šogad veltīta izcilā valstsvīra Jāņa Čakstes 160.dzimšanas dienai. Vairāk nekā 1300 skolēnu, tūristu, kā arī daudzas ģimenes šodien viesojās Saeimas namā, lai tuvāk iepazītu Tautas padomes priekšsēdētāju, Satversmes sapulces prezidentu un pirmo Latvijas Valsts prezidentu J.Čaksti un viņa sabiedrisko un politisko darbību.

J.Čakstem veltītā ekspozīcijā apmeklētāji varēja iepazīt cilvēku, kurš stāvēja pie Latvijas valsts šūpuļa, iestājās par tiesiskumu un iedzīvināja demokrātijas principus. Ekspozīcija tapusi, Saeimai sadarbojoties ar muzeju “Jāņa Čakstes māja”.

Apmeklētāji arī varēja piedalīties J.Čakstes mājas iniciatīvā un balsot par to, kādas vērtības – brīvību, demokrātiju vai neatkarību – viņi uzskata par mūsu valstij svarīgākajām. Kā būtiskāko lielākā daļa Saeimas viesu izvēlējās brīvību, un par to nodotās balsis aizceļos uz muzeju “Jāņa Čakstes māja”, lai papildinātu muzeja apmeklētāju balsojumu.  

Tāpat apmeklētāji varēja uz jebkuru vietu Latvijā bez maksas nosūtīt pastkarti ar mākslinieka Rituma Ivanova gleznoto J.Čakstes portretu, kas rotā Saeimas nama Dzelteno zāli. Tāpat apmeklētāji piedalījās erudīcijas konkursā.

Atvērto durvju dienā apmeklētāji arī apskatīja parlamenta telpas, tostarp Sēžu zāli, kurā ik nedēļu uz sēdi pulcējas Saeimas deputāti.

Savukārt skolu jaunieši šajā dienā varēja iegūt informāciju par parlamenta īstenotajiem projektiem jauniešiem, tostarp skolu programmu “Iepazīsti Saeimu” un projektu “Jauniešu Saeima”, kā arī tika iepazīstināti ar iespēju piedalīties fotokonkursā "Varoņu spēks". 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711085757133
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā