Saeima atbalsta valdības lēmumu izsludināt ārkārtēju situāciju atkritumu apsaimniekošanā Rīgā

(19.09.2019.)

Saeima ceturtdien, 19.septembrī, atbalstīja valdības rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā līdz brīdim, kad spēku zaudē Konkurences padomes lēmums “Par pagaidu noregulējumu,” bet ne ilgāk kā līdz 2019.gada 11.decembrim.

Rīkojums paredz, ka atbildīgā koordinējošā institūcija ārkārtējās situācijas laikā ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, kā arī nosaka uzdevumus Rīgas domei, tostarp vienoties ar sadzīves atkritumu apsaimniekotājiem, kas apliecinājuši gatavību no 2019.gada 15.septembra turpināt, kā arī nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Tāpat rīkojumā noteikts, ka pakalpojumi jāsniedz, ievērojot pakalpojumu sniegšanas teritoriju, nosacījumus un maksu, kas noteikta līgumos ar Rīgas pilsētas pašvaldību šiem sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējiem līdz 2019.gada 14.septembrim. 

Rīkojums nosaka, ka Rīgas dome atbild par iespējamiem zaudējumiem, kas nodarīti fiziskajām un juridiskajām personām ārkārtējās situācijas darbības laikā.

Tāpat Rīgas domei jānodrošina, ka sadzīves atkritumu sākotnējiem radītājiem vai valdītājiem nekavējoties ir pieejama objektīva un pilnvērtīga informācija par kārtību, kādā nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošana Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā