Ināra Mūrniece atzinīgi novērtē ciešo parlamentāro sadarbību ar Itāliju

(17.09.2019.)
VideoGalerija

Priecājamies, ka Itālijas parlamentā ir Baltijas valstu draugi – starpparlamentārās sadarbības deputātu grupa, kas sekmē aktīvu politisko dialogu ar Latviju, Lietuvu un Igauniju. Arī Saeimā darbojas deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Itāliju, otrdien, 17.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Sebastjāno Fulči (Sebastiano Fulci), kurš parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Itālijai par aktīvo iesaisti Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, piedaloties NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā un alianses patrulēšanas misijās gaisa telpā virs Baltijas. Tas apliecina Itālijas solidaritāti un nozīmīgo lomu NATO drošības stiprināšanā.

Sarunā puses izcēla Latvijas un Itālijas sadarbības potenciālu ekonomikā un tirdzniecībā. Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja vēstnieka S.Fulči personīgo ieguldījumu Pirmās Latvijas un Itālijas kultūras, izglītības un zinātniskās sadarbības programmas sagatavošanā, kas paver plašākas divpusējās sadarbības iespējas 2018.–2020.gadā.

Itālijas vēstnieks S.Fulči akreditēts Latvijā 2015.gada oktobrī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710879657993
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā