Inese Lībiņa-Egnere pateicas Vācijas parlamentāriešiem par drošības stiprināšanu reģionā

(16.09.2019.)
Galerija

“Esam pateicīgi Vācijai par būtisko ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā,” pirmdien, 16.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Vācijas–Baltijas parlamentu sadarbības grupas deputātiem. Vācija vada NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Lietuvā un regulāri piedalās NATO patrulēšanas misijās gaisa telpā virs Baltijas.

Valstis aktīvi sadarbojas arī Eiropas Savienības un NATO līmenī. Latviju un Vāciju vieno kopīgas, eiropeiskas vērtības, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere. Parlamentārieši akcentēja trīsdesmitgadi kopš Baltijas ceļa un Berlīnes mūra krišanas, uzsverot, ka Latvijas brīvība ir arī Rietumvalstu brīvība.

Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra Latvijas un Vācijas seno sadarbības vēsturi un pauda gandarījumu par aktīvo augsta līmeņa vizīšu apmaiņu, uzsverot, ka tas ir skaidrs apliecinājums mūsu kopīgajām vērtībām, mērķiem un ideāliem.

Ar Vācijas parlamentāriešiem pārrunāta arī sadarbība ekonomikā, akcentējot jaunuzņēmumu un inovāciju lomu un izceļot arī ātrgaitas dzelzceļa projekta “Rail Baltica” izbūvi. Tāpat puses pārsprieda pēdējā laikā pieaugošo vācu investoru aktivitāti Latvijā, akcentējot Latvijas atvērtību arvien jaunām investīcijām no Vācijas, kā arī diskutēja par kohēzijas politikas nozīmību.

Tāpat deputāti pārrunāja ar imigrāciju saistītus jautājumus, spriežot par bēgļu krīzes radītājām sekām Eiropā.

Latviju un Vāciju vieno cieša sadarbība arī izglītībā. Šomēnes Saeimā Starptautiskās parlamentu stipendiju programmas ietvaros stažējas divas studentes no Vācijas.

Ar Vācijas parlamentāriešiem līdz ar Saeimas priekšsēdētājas biedri, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu vadītāju I.Lībiņu-Egneri tikās arī citi sadarbības grupas deputāti.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710866829028
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā