Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju turpmāk vadīs Inga Goldberga

(10.09.2019.)
Galerija

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju turpmāk vadīs deputāte Inga Goldberga. Tā otrdien, 10.septembrī, lēma komisijas deputāti. 

I.Goldberga 13.Saeimā ievēlēta no sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” saraksta, un deputāte strādā arī Pieprasījumu komisijā. 

Izmaiņas komisijas vadībā veiktas, jo no amata atkāpies ilggadējais komisijas vadītājs Sergejs Dolgopolovs. Deputāts darbu komisijā turpinās. 

Valsts pārvaldes komisijas priekšsēdētāja biedrs ir Uldis Budriķis, bet sekretārs – Ēriks Pucens. 

Komisijas kompetencē ir plašs jautājumu loks – valsts iestāžu un pašvaldību darbība, civildienests un valsts amatpersonu darbība, tostarp interešu konflikta novēršana, partiju finansēšana un priekšvēlēšanu aģitācija, kā arī dzīvojamo māju pārvaldīšana un apsaimniekošana, palīdzība dzīvokļa jautājumu un denacionalizēto namu īrnieku problēmu risināšanā un nevalstiskā sektora darbība. 

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisiju darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus. 

Saeimas kārtības rullis noteic, ka deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Fotogrāfijas no komisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710780445761
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt