Ināra Mūrniece: Latvijas Nacionālā bibliotēka ir mūsu nākotnes veidotāja

(29.08.2019.)
Galerija

Latvijas Nacionālā bibliotēka nav tikai grāmatu krātuve un iespieddarbu glabātuve, bet arī ideju radītāja un mūsu nākotnes veidotāja. Bibliotēka dāvā paaudžu turpinātības sajūtu, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 29.augustā, sveicot Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) 100.gadadienas jubilejas svinībās.

Šodien mēs vēl labāk apzināmies, cik liela nozīme ir jaunajai ēkai. Tā ir vainagojusi LNB kā Gaismas pils augšāmcelšanos. Gaismas pils ir mūsu tautas ideālu simbols. Tas atspoguļo mūsu ētiskās un estētiskās vērtības, valstiskumu, ilgtspēju un garīgo brīvību, pauda I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka LNB darbība ir palielinājusi zināšanu un jaunrades prestižu, piesaistot vēl plašāku apmeklētāju loku. Bibliotēkā veikti jauni pētījumi un rīkotas izstādes, kā arī tā iedvesmojusi cilvēkus piedalīties Gaismas ceļa akcijā, tādējādi parādot tautas gatavību ar rokām pārnest grāmatas no vecās ēkas uz jauno.

Bibliotēka ir ieņēmusi to cieņas un atzinības piepildīto vietu sabiedrībā, kas tai arī pienākas. Mēs nevaram iedomāties dzīvi bez šī bagāto zināšanu un gara gaismas avota, teica I.Mūrniece

Saeimas priekšsēdētāja arī pateicās LNB direktoram Andrim Vilkam par nenovērtējamo ieguldījumu bibliotēkas attīstībā, vienlaikus palīdzot veidoties un augt arī neatkarību atguvušajai Latvijas valstij.  

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710600013557

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā