Ināra Mūrniece: Latvijas vienaudžu atmiņas un dzīvesstāsti ir mūsu kopējā dzīvā vēsture

(24.08.2019.)
Galerija

Latvijas vienaudžu atmiņas un dzīvesstāsti ir mūsu kopējā dzīvā vēsture. Tie ļauj izprast savas tautas un valsts turpinātības jēgu, galvenās vērtības un katra cilvēka mūža unikalitāti, sestdien, 24.augustā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, uzrunājot klātesošos trešajā Latvijas valsts vienaudžu salidojumā.

Ikviens garš mūžs ir iedvesmojošs un apskaužams, bet jūsu mūžs ir divtik īpašs, jo esat arī mūsu valsts vienaudži. Piedzīvojuši brīvvalsts laiku, karu, garus okupācijas gadus un Latvijas neatkarības atjaunošanu. Pašlaik kopā ar Latvijas valsti esat ienākuši tās otrajā simtgadē, sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka sabiedrībā, īpaši jauniešu vidū, valda ļoti liela interese par cilvēku likteņstāstiem un dzīvām vēstures liecībām. Šie stāsti māca būt pateicīgiem par katru dienu, ko nodzīvojam dzimtenē - mierā, iztikā, kopā ar savām ģimenēm un tuvajiem.

Ir svarīgi, ka Latvijas vienaudžu tikšanās notiek ik gadu, jo tas ļauj palūkoties vienam uz otru, runāt un sajust to svētību, kas dota līdz ar garu mūžu. Tā dzīves gudrība, iekšējais miers un labvēlība, kas no jums staro, vairo mūsu spēku un ticību labajam, tā I.Mūrniece.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710519382183 

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā