I.Mūrniece NVO forumā: mēs strādājam un radām idejas, lai valsts būtu stipra un ilgtspējīga

(10.06.2019.)
VideoGalerija

Mūs vieno idejas, sadarbība, degsme, vērtības un valsts. Tieši vērtības ir tās, kas mūs padara par cilvēkiem un ir katras sabiedrības pamatā. Tās ļauj gan dibināt valsti, gan uzturēt to. Valsts ir vērtība, un mēs strādājam un radām idejas, lai valsts būtu stipra, lai cilvēki te gribētu dzīvot un justos novērtēti, lai valsts būtu ilgtspējīga. To sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pirmdien, 10.jūnijā, uzrunājot ikgadējā Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) foruma dalībniekus. Šogad foruma dalībnieki kopīgi meklē ilgtspējīgus risinājumus valsts attīstībai.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka Saeimas un NVO forums ir sadarbības formāts, kurā sadarbojas NVO pārstāvji, interesenti un Saeimas komisijas. “Sadarbība prasa ieklausīties, sadzirdēt, mazliet piekāpties, bet arī iestāties par savām idejām,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka idejas, pie kā mēs forumā nonāksim, tiks nodotas Saeimas komisijām.

Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva, uzrunājot klātesošos, akcentēja – ir ļoti svarīgi, ka, pieņemot lēmumus par svarīgiem likumdošanas jautājumiem, izšķirošām reformām, sabiedrības ilgtspējai būtiskiem jautājumiem, tie ir apspriesti ar pilsonisko sabiedrību, ka deputātiem un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem ir bijis dialogs.

Saeimas sekretāra biedre uzsvēra, ka pilsoniskās sabiedrības ilgtspēja ir ļoti nozīmīga tēma, kurai jāpievēršas, un lielākoties Eiropas valstīs iedzīvotāji parlamentiem uzticas mazāk nekā pilsoniskajai sabiedrībai. “Viens veids, kā varētu uzlabot šo situāciju, lai strādātu gan atvērti, gan atbildīgi, ir uzlabot veidu, kā mēs runājam ar pilsonisko sabiedrību,” sacīja M.Golubeva, atzīmējot, ka forums ir lieliska vieta, kur ģenerēt idejas.

Savukārt muzeja “Žaņa Lipkes memoriāls” direktore Lolita Tomsone foruma ievadā akcentēja, ka var ilgi gaidīt, kad nāks perfekti cilvēki risināt sabiedrības problēmas, taču perfektu cilvēku nav, un pašiem ir jāķeras klāt darbiem un jāievieš pārmaiņas.

Kopš Saeima 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis ir trīspadsmitais Saeimas un NVO forums, un to organizē parlaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157709014110566
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā