Diskusijā Saeimā pārrunā dalītā īpašuma izbeigšanas problemātiku

(11.03.2019.)

Saeimā pirmdien, 11.martā, norisinās diskusija “Dalītā īpašuma izbeigšanas problemātika” par dalītā īpašuma problēmjautājumiem un iespējamajiem tā izbeigšanas risinājumiem. 

Diskusiju organizē Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, un to atklāja komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs un Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina. 

Pasākumā plānots apspriest Saeimā konceptuāli atbalstīto Piespiedu dalīta īpašuma daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumprojektu, kas paredz iespēju dzīvojamās mājas īpašniekiem atpirkt tiem nepieciešamo zemi no zemes īpašniekiem, kā arī runāt par piedāvāto zemes domājamo daļu izpirkšanas procesu, tostarp iniciatīvu, ka zemi zem mājas no zemes īpašnieka atpērk valsts vai pašvaldība. 

Diskusijā aicināti piedalīties valsts iestāžu, kā arī dzīvokļu un zemes īpašniekus pārstāvošo nevalstisko organizāciju pārstāvji un citi jomas eksperti un speciālisti. To vada Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāts Viktors Valainis. 

Interesenti diskusijai var sekot līdzi tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.  

 

Diskusijas materiāli: 

Programma 

Tieslietu ministrijas prezentācija

Biedrības “Zemes reformas komiteja” un Dzīvokļu īpašnieku un īrnieku biedrības “Tauta pret zemes baroniem” prezentācija

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāta Viktora Valaiņa prezentācija

Videoieraksts: 1.daļa, 2.daļa, 3.daļa, 4.daļa 

Fotogrāfijas 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde