Latgales apakškomisija: jāatrod finansējums olimpiskā centra “Rēzekne” būvniecībai

(05.03.2019.)
Galerija

2019.gada budžetā tomēr vajadzētu rast finansējumu olimpiskā centra “Rēzekne” būvniecībai, un iekļaut to arī 2020.gada budžetā, otrdien, 5.martā, norādīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas priekšsēdētājs Edmunds Teirumnieks.

Apakškomisijas deputāti sēdē sprieda par atbalsta iespējām olimpiskā centra “Rēzekne” projektam, kam 2019.gadā valsts budžeta finansējums pašlaik nav paredzēts.

Rēzeknes pilsētas domes pārstāvis Arnolds Drelings deputātiem skaidroja, ka olimpiskā centra “Rēzekne” projekta trešās kārtas īstenošanai 2019. un 2020.gadā nepieciešams valsts finansējums piecu miljonu eiro apmērā. Savukārt kopējās būvniecības izmaksas sastāda vairāk nekā 17 miljonus eiro, lēš pašvaldība.

2019.gada budžetā finansējums paredzēts pieciem sporta infrastruktūras projektiem un starp tiem nav olimpiskā centra “Rēzekne”, deputātus informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs. 2020.gada budžeta ietvarā paredzēts vēl nesadalīts finansējums valsts nozīmes infrastruktūras projektiem 3,6 miljonu eiro apmērā. Savukārt izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska deputātiem akcentēja, ka sporta būvju attīstībai nepieciešama skaidra stratēģija.

Deputāti aicināja Izglītības un zinātnes ministriju sagatavot sporta infrastruktūras attīstības izvērtējumu, kas atspoguļotu to, kas valstī jau uzbūvēts, kas plānots un kādi ir pašvaldību ieguvumi no šīm sporta būvēm.

 

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde