Dagmāra Beitnere-Le Galla: Latvijas un Horvātijas kopīgās vērtības palīdz stiprināt divpusējo sadarbību

(05.03.2019.)
VideoGalerija

“Latvijai un Horvātijai ir līdzīga vēsture un daudzas kopīgas vērtības, kas ļauj vienam otru labāk saprast un atklāt jaunus sadarbības veidus, it īpaši zinātnē, fokusējoties uz tādām jomām kā biotehnoloģija, farmācija, mākslīgais intelekts un daudzām citām,” otrdien, 5.martā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Horvātijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Sinišu Grgiču (Siniša Grgić). 

Kā akcentēja D.Beitnere-Le Galla, izglītība un zinātne iet roku rokā ar valsts tautsaimniecības attīstību. Pārrunājot ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, vēstnieks apliecināja Horvātijas vēlmi veicināt tirdzniecību, kā arī aktivizēt kontaktus biznesā. 

Tāpat puses sprieda par diasporas politiku un iespējām veicināt tautiešu atgriešanos dzimtenē. D.Beitnere-Le Galla un vēstnieks pārrunāja arī minoritāšu un migrācijas jautājumus. 

Saeimas priekšsēdētājas biedre vērsa uzmanību uz nepieciešamību aktīvi stiprināt valsts informatīvo telpu, veicinot tās noturību pret propagandu. Vienlīdz būtiski arī skaidrot sabiedrībai vēstures notikumus un veicināt kritisko domāšanu. 

Puses pārrunāja arī drošības jautājumus, atzinīgi vērtējot NATO lomu abu reģionu stabilitātes stiprināšanā. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157676992744807
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt