Saeimā diskutē par līdzdalības iespējām cilvēkiem ar invaliditāti

(04.12.2017.)

Atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti, Saeimā pirmdien, 4.decembrī, norisinājās ikgadējā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”. Šogad tajā tika runāts par informācijas pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti, viņu iespējām lēmumu pieņemšanas procesā iesaistīties dažāda līmeņa diskusijās, kā arī iespējām piedalīties un savu izvēli vēlēšanās izdarīt neatkarīgi un apzināti. 

Diskusiju atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, labklājības ministrs Jānis Reirs un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas “SUSTENTO” valdes priekšsēdētāja Gunta Anča. 

Diskusijā piedalījās Labklājības ministrijas Sociālās iekļaušanas politikas departamenta direktore Elīna Celmiņa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Publisko pakalpojumu departamenta Elektronisko pakalpojumu nodaļas vecākā eksperte Margarita Krišlauka, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekle Gunta Līdaka, kā arī Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Viktors Valainis, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte un organizācijas “SUSTENTO” valdes locekle Iveta Neimane. 

Tāpat pasākumā piedalījās Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Kamradzis, Rīgas Vājredzīgo un neredzīgo biedrības valdes priekšsēdētājas vietniece Antra Balode, Latvijas Nedzirdīgo savienības prezidente Sandra Gerenovska un Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis. 

Pasākuma ietvaros bija iespēja aplūkot mākslinieka Māra Dzelzskalna darbus. 

Diskusiju rīkoja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija “SUSTENTO”, un to vadīja Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja A.Barča. 

Diskusijai interesenti varēja sekot līdzi tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv

Latvijas parlamentā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” tiek rīkota kopš 2010.gada, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti – 3.decembri. Šīs dienas mērķis ir veicināt informētību un izpratni par invaliditātes jautājumiem, kā arī mobilizēt praktisku atbalstu šiem cilvēkiem.

 

Ināra Mūrniece: cilvēkiem ar īpašām vajadzībām informācijas pieejamība ir būtiska

 

Konferences materiāli: 

Programma

Videoieraksts

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Publisko pakalpojumu departamenta Elektronisko pakalpojumu nodaļas vecākās ekspertes Margaritas Krišlaukas prezentācija

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekles Guntas Līdakas prezentācija

Labklājības ministrijas Sociālās iekļaušanas politikas departamenta direktores Elīnas Celmiņas prezentācija par informācijas pieejamību un līdzdalību lēmumu pieņemšanā

Videosižets

Fotogrāfijas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt