Deputāti: Latvijai svarīga droša Eiropa

(23.11.2017.)
Galerija

„Latvijai svarīga droša un spēcīga Eiropa. Drošība ir viena no svarīgākajām prioritātēm, turklāt, raugoties uz mūsdienu izaicinājumiem un tehnoloģisko attīstību, īpaši svarīga arī efektīva kiberdrošība,” ceturtdien, 23.novembrī, pēc sēdes uzsvēra Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, paužot atzinīgus vārdus ārlietu ministra ikgadējā ziņojuma projektā uzsvērtajam jautājumam par drošību.

Drošības un aizsardzības nozīmi uzsvēra arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš. Abu komisiju vadītāji izcēla reģionālās sadarbības lomu Latvijas drošības stiprināšanā, kā arī norādīja uz reģionālās sadarbības nozīmi ekonomiskās izaugsmes veicināšanā. Kā īpaši veiksmīgu platformu ciešākas sadarbības attīstīšanai politiķi minēja Ziemeļu un Baltijas valstu (NB8) formātu. 

Ārpolitikas ziņojumā skaidri uzsvērta arī Latvijas pozīcija jautājumā par Eiropas Savienības Austrumu partnerības valstīm, piebilda L.Čigāne. Latvijai ir svarīgi, lai mūsu prioritārais attīstības sadarbības reģions būtu Austrumu partnerības valstis, un uz to norāda arī ziņojuma projekts.

Deputāti pauda gandarījumu, ka ziņojuma projekta izstrādē ņemta vērā virkne deputātu iepriekš izteikto priekšlikumu un tajā atspoguļoti arī parlamentāriešu izceltie jautājumi.

Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēdē deputāti diskutēja par ārlietu ministra Edgara Rinkēviča ikgadējā ziņojuma projektu, kas ietver paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības jautājumos.

Tradicionāli ārlietu ministra ziņojums tiek iekļauts izskatīšanai Saeimas sēdē Latvijas Republikas starptautiskās (de jure) atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā Saeimas kārtējā sēdē.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157689971262225
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā