Saeima nosaka administratīvo atbildību par automašīnu nobraukuma rādītāju sagrozīšanu

(22.06.2017.)

Personām, kas apzināti mainījušas transportlīdzekļa nobraukuma rādītājus, varēs piemērot ar administratīvo atbildību un naudas sodu. To paredz grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, ko ceturtdien, 22.jūnijā, trešajā galīgajā lasījumā pieņēma Saeima. 

Par transportlīdzekļa odometra rādījumu izmainīšanu, palielinot vai samazinot odometra uzskaitīto transportlīdzekļa nobraukumu, fiziskajām personām paredzēts naudas sods līdz 100 eiro, bet juridiskajām personām — līdz 1000 eiro. 

Tāpat administratīvā atbildība noteikta par odometra rādījumu izmainīšanas pakalpojuma piedāvāšanu vai sniegšanu. Naudas sods fiziskajām personām noteikts līdz 200 eiro, bet juridiskajām personām — līdz 2000 eiro. 

Likums arī papildināts ar sodu par klajas necieņas izrādīšanu Brīvības piemineklim. Par šādu rīcību paredzēts naudas sods līdz 700 eiro - tāpat kā par necieņas izrādīšanu valsts simboliem – Latvijas karogam, ģerbonim un himnai.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt