Noskaidroti eseju konkursa par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību uzvarētāji

(05.06.2017.)

Eseju konkursā „Esmu ziemeļnieks – baltietis! Ko man nozīmē Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbība?” pirmo vietu ieguvusi Kristīne Zeimule, bet otro - Samanta Reine. Abas jaunietes nāk no Viļānu novada.  

Konkursa uzvarētājām būs iespēja šī gada rudenī doties uz Helsinkiem un piedalīties Ziemeļu padomes 69.sesijā, kas Somijas galvaspilsētā notiks no 30.oktobra līdz 2.novembrim.

Eseju konkurss, atzīmējot 25.gadskārtu kopš Baltijas Asamblejas (BA) un Ziemeļu padomes sadarbības pirmsākumiem, tika izziņots šopavasar projekta „Jauniešu Saeima” ietvaros.

Eseju konkursā varēja piedalīties Latvijas jaunieši, kuri dzimuši laikā no 1992. līdz 1999.gadam. 

„Baltijas Asamblejas un Ziemeļu padomes parlamentārā sadarbība aizsākās gandrīz vienlaikus ar Latvijas, Igaunijas un Lietuvas neatkarības atjaunošanu, un šī sadarbība Baltijas un Ziemeļvalstu reģionu veido par drošāko un konkurētspējīgāko reģionu Eiropā, kas turklāt apveltīts ar potenciālu straujai attīstībai. Mūsu valstis vieno kultūrvēsturiskās, politiskās un ekonomiskās saites, kā arī kopīga vēlme nodrošināt stabilitāti, drošību un labklājību Baltijas jūras reģionā,” iepriekš norādīja BA viceprezidents un Latvijas
delegācijas vadītājs Jānis Vucāns. 

Konkursu rīkoja Latvijas Republikas Saeima un BA Latvijas delegācija, un tā mērķis ir motivēt jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un pasaules politiskajos, ekonomiskajos un sociālajos procesos, veicināt interesi par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību, kopīgajām vērtībām, kultūras mantojumu un Baltijas jūras reģiona attīstību, kā arī veicināt BA atpazīstamību.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā