Deputāti iztaujās veselības ministri par nozares finansējumu un plānotajām reformām

(09.05.2017.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 10.maijā, uz komisijas sēdi aicinājuši veselības ministri Andu Čakšu, lai iepazītos ar ministres redzējumu par nozares turpmāko attīstību.

“Veselības aprūpes jomā ministrija ir pieteikusi nopietnas reformu ieceres, kuru īstenošanai nepieciešama gan nelokāma griba, gan ievērojami resursi. Deputāti vēlas redzēt skaidru vīziju par to, kā šīs reformas tiks finansētas. Tostarp sagaidām no veselības ministres skaidrojumu par to, kā izmaiņas veselības aprūpē sasaucas ar plānoto vispārējo nodokļu reformu. Patlaban radies iespaids, ka pieteikto vajadzību apjoms ir krietni mazāks par valsts finansiālajām iespējām, pat gadījumā, ja veselības reformas tiks īstenotas uz budžeta deficīta rēķina,” pauž Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Vienlaikus A.Barča norāda, ka Sociālo un darba lietu komisijas deputātiem ir radusies virkne jautājumu, uz kuriem būtu nepieciešama ne ministrijas ierēdņu, bet gan nozares politiskās vadības atbilde. Aktualitāšu sarakstā ir virsstundu apmaksa medicīnas darbiniekiem, pediatrijas nozares nākotne, situācija farmācijas nozarē, onkoloģisko pacientu aprūpes kvalitāte, kā arī virkne citu jautājumu. 

Tāpat deputāti vēlas zināt, vai plānots pārskatīt veselības aprūpes iestāžu pašreizējo saimniekošanas veidu un tēriņus, lai pārstrukturētu to darbību un rastu papildu līdzekļus sistēmas iekšienē. 

Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks trešdien, 10.maijā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt