Ināra Mūrniece 7.Jauniešu Saeimas deputātiem: politikai jādarbojas Latvijas iedzīvotāju interesēs

(21.04.2017.)

Politikas mērķis mums ir vienots – tai jādarbojas Latvijas valsts un tās cilvēku interesēs. Tā tas bija pirms 98 gadiem, kad dzima neatkarīgā Latvijas Republika, un tā tas ir šodien, kad esam ceļā uz mūsu valsts simtgadi. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sacīja, piektdien, 21.aprīlī, uzrunājot 7.Jauniešu Saeimas dalībniekus.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka šodien jaunieši diskutēs par tēmām, kas īpaši svarīgas tieši viņiem. Tā ir izglītības kvalitāte, studiju iespējas, patriotisma un valstiskuma apziņa, kā arī drošība internetā. “Šā gada idejas liecina, ka jums vissvarīgākie ir izglītības un savas profesionālās konkurētspējas jautājumi. Liels prieks, ka daudz ideju izteikts par patriotisma un valstiskuma apziņas veicināšanu,” teica I.Mūrniece.

Atrodoties Saeimas Sēžu zālē, jūs jau esat izcīnījuši savu pirmo politisko uzvaru, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja. “Uz šo pasākumu var lūkoties ne tikai kā uz jaunu pieredzi, bet arī kā uz tālejošāku mērķi. Mācīties politiku – radīt idejas, cīnīties par vēlētāju atbalstu, izprast likumdošanas procesu, domāt par jauniešu un visas sabiedrības kopīgajām interesēm.”

Saeimas priekšsēdētāja projekta dalībniekiem vēlēja veiksmi un mērķu sasniegšanu, aizstāvot savas idejas Jauniešu Saeimā.

Jaunieši no visiem Latvijas reģioniem piektdien, 21.aprīlī, Saeimas namā pulcējas jau uz 7.Jauniešu Saeimu, vienu dienu iejūtoties deputātu ikdienas darbā. Kandidēt Jauniešu Saeimā varēja ikviens jaunietis vecumā no 15 līdz 20 gadiem, virtuālajās vēlēšanās piesakot savu ideju formālās un neformālās izglītības pilnveidei.

 

Pasākuma fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157679674447183
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt