Saeima sanāks uz pēdējo sēdi šī gada ziemas sesijā

(05.04.2017.)

Saeima ceturtdien, 6.aprīlī, sanāks uz pēdējo kārtējo sēdi šī gada ziemas sesijā, un tajā plānots izskatīt 21 darba kārtības jautājumu. 

Galīgajā lasījumā Saeima lems par grozījumiem nekustamā īpašuma nodokļa likumā, kas paredz tiesības uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu arī daudzbērnu ģimenes pirmās pakāpes augšupējiem radiniekiem – vecāka, audžuvecāka vai aizbildņa mātei vai tēvam. 

Pirmajā lasījumā sēdes darba kārtībā ir grozījumi Publisko iepirkumu likumā. Tie paredz, ka noteikti priviliģētie iepirkumi attieksies arī uz sociālajiem uzņēmumiem. 

Tāpat pirmajā lasījumā plānots skatīt izmaiņas Informācijas tehnoloģiju drošības likumā, kas nepieciešamas, lai uz laiku preventīvos nolūkos varētu atslēgt ļaunprātīgi izveidotas mājaslapas. 

Saeima otrajā lasījumā skatīs iesniegtos priekšlikumus grozījumiem Muzeju likumā. Ar tiem plānots definēt reģionālā muzeja statusu un aktualizēt muzeju nozares normatīvo regulējumu. 

Vēl otrajā lasījumā darba kārtībā ir grozījumi likumā “Par autoceļiem”, kas paredz noteikt skaidrāku autoceļu un ielu būvniecības uzturēšanas uzraudzības kārtību. 

Darba kārtībā ir arī grozījumi likumā “Par zemes privatizāciju lauku apvidos”, ko Valsts prezidents nodevis Saeimai atpakaļ otrreizējai caurlūkošanai.   

Deputāti arī lems, vai nodot izskatīšanai komisijās rosinātās izmaiņas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā, kas paredz noteikt speciālo regulējumu attiecībā uz biroja priekšnieka izdienas pensijas piešķiršanu. 

Tāpat Saeima lems, vai parlamentā skatīt deputātu iesniegtos grozījumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, kas paredz ar nodokli neaplikt darba devēja piešķirto pabalstu darbiniekam bērna piedzimšanas gadījumā, un grozījumus Saeimas kārtības rullī, kas paredz noteikt, ka par klātesošiem balsošanā uzskatāmi tie deputāti, kas balsojuši “par” vai “pret”. 

Komisijām plānots arī nodot likumprojektu, kas paredz Valmieras pilsētas pašvaldībai nodot meža zemi. 

Rītdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt