Saeima galīgajā lasījumā lems par Psihologu likuma projektu

(29.03.2017.)

Saeima ceturtdien, 30.martā, galīgajā lasījumā lems par Psihologu likuma projektu. Jaunais likums mūsu valstī regulēs psihologu profesionālo darbību, un plānots, ka tas stāsies spēkā 2018.gada 1.janvārī. 

Galīgajā lasījumā Saeima lems arī par izmaiņām Veterinārmedicīnas likumā, kas paredz atvieglot reģistrācijas kārtību veterinārārstiem, nosakot, ka turpmāk tas būs jādara tikai Pārtikas un veterinārajā dienestā. 

Savukārt, lai vienkāršotu reģistrācijas kārtību buru un sporta buru jahtām, deputāti rītdien trešajā lasījumā skatīs grozījumus Jūras kodeksā. Tas ļaus kontroles iestādēm efektīvāk nodrošināt kuģošanas drošības noteikumu ievērošanu uz ūdens. 

Vēl izskatīšanai galīgajā lasījumā sēdes darba kartībā ir izmaiņas Kriminālprocesa likumā. Grozījumi nepieciešami, lai, pārņemot direktīvas prasības, noņemtu šķēršļus Eiropas Savienības valstu sadarbībai krimināllietu izmeklēšanā, ieviešot vienotu instrumentu pierādījumu iegūšanai citās dalībvalstīs – Eiropas izmeklēšanas rīkojumu. 

Izskatīšanai otrajā lasījumā darba kārtībā ir Autortiesību kolektīvā pārvaldījuma likumprojekts, kas nepieciešams, lai autortiesību un blakustiesību kolektīvai pārvaldībai radītu efektīvākus tiesiskos priekšnoteikumus. 

Pirmajā lasījumā Saeima konceptuāli lems par grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz aizliegt cirka izrādēs un atrakcijās izmantot savvaļas dzīvniekus. 

Tāpat konceptuāli rīt tiks skatīti grozījumi Elektronisko sakaru likumā. Tie paredz, ka uz laiku preventīvos nolūkos varēs atslēgt mājaslapas, kas radītas ļaunprātīgos nolūkos. 

Vēl konceptuāli Saeima lems par likumprojektu, ar kuru plānots pievienoties Minamatas konvencijai par dzīvsudrabu. Tās mērķis ir aizsargāt cilvēku veselību un apkārtējo vidi pret dzīvsudraba un dzīvsudraba savienojumu antropogēnajām emisijām un noplūdēm. 

Pirmajā lasījumā darba kārtībā ir arī likumprojekts, kura pieņemšana Japānā strādājošiem Latvijas uzņēmējiem ļaus nodrošināt stabilu nodokļu maksāšanas režīmu, ko neietekmēs Japānas nodokļu normatīvo aktu grozījumi. 

Saeima arī lems, vai izskatīšanai komisijās nodot Autopārvadājumu likuma grozījumus, kas paredz pasākumus, lai uzlabotu autoostu sistēmas darbību. 

Rītdien darba kārtībā ir arī deputātu pieprasījums finanšu ministrei par kases aparātu reformu, kā arī tiesībsarga 2016.gada ziņojums

Saeimas 30.marta sēdes darba kārtībā ir 27 jautājumi. 

Rītdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā