Baltijas valstis vizītē apmeklēs NATO PA Politiskās komitejas NATO partnerību apakškomitejas delegācija

(13.03.2017.)

No 13. līdz 17.martam vizītē Baltijas valstīs uzturēsies NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Politiskās komitejas NATO partnerību apakškomitejas delegācija.

Viesojoties Latvijā, delegācijai otrdien, 14.martā, Saeimā paredzēta apaļā galda diskusija par drošības izaicinājumiem reģionā, kurā no Latvijas parlamenta puses piedalīsies NATO PA Latvijas delegācijas, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas, kā arī Saeimas Ārlietu komisijas pārstāvji.

Savukārt trešdien, 15.martā, delegācijai plānotas tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, aizsardzības ministru Raimondu Bergmani, Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieku Jāni Kažociņu, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu, Ārlietu ministrijas ģenerālinspektoru, bijušo vēstnieku NATO Māri Riekstiņu un Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektoru Andri Kudoru.

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt