Aicinām skolēnus līdz 8.februārim pieteikties “ēnot” parlamenta deputātus un darbiniekus

(20.01.2017.)

Ja vēlies ielūkoties Saeimas darba ikdienā un izzināt deputātu un parlamenta darbinieku darba aizkulises, nenokavē iespēju un līdz 8.februārim piesakies Ēnu dienai Saeimā! Pieteikties aicināts ikviens skolēns, kurš vēlas iepazīt parlamenta ikdienu un būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā.

„Šogad jauniešiem būs iespēja piedalīties arī Satversmes pieņemšanas 95 gadu jubilejas svinīgajos pasākumos, kas Saeimas namā notiks šajā pašā dienā. No jūsu zinātkāres, uzdrīkstēšanās un vēlmes sasniegt savus mērķus ir atkarīga Latvijas nākotne. Aicinu jūs aktīvi iesaistīties un līdzdarboties Ēnu dienā parlamentā!” uzsver Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Ēnu dienā, kas šogad notiks 15.februārī, skolēni aicināti sekot Saeimas priekšsēdētājas I.Mūrnieces, Saeimas priekšsēdētājas biedra Gundara Daudzes, Saeimas priekšsēdētājas biedres Ineses Lībiņas-Egneres, Saeimas sekretāra Andreja Klementjeva, Saeimas sekretāra biedra Gunāra Kūtra un Saeimas deputātu darbam.

Skolēniem piedāvāta iespēja iepazīt Saeimas darbu, „ēnojot” arī parlamenta juristus, tulkus, protokola un sabiedrisko attiecību speciālistus, komisiju konsultantus, kā arī citus darbiniekus.

Ēnu dienā paredzēta tradicionālā Saeimas priekšsēdētājas uzruna Sēžu zālē, kā arī Ēnu dienas dalībnieku kopīgā fotografēšanās. Tāpat Ēnu dienas dalībnieki varēs apmeklēt komisiju sēdes un citus parlamenta plānotos pasākumus, kā arī apskatīt Saeimas nama reprezentācijas telpas.

Lai pieteiktos „ēnot” kādu no parlamenta deputātiem vai darbiniekiem, jāaizpilda Saeimas mājaslapā publicētā pieteikuma anketa. Tā kopā ar motivācijas vēstuli līdz 8.februārim jānosūta uz e-pastu pasakumi@saeima.lv.

Informācija par apstiprinātajiem Ēnu dienas dalībniekiem ar ziņām par to, kuru deputātu vai darbinieku „ēnos”, tiks publicēta pēc 8.februāra Saeimas mājaslapā Ēnu dienas sadaļā.

Parlaments „ēnām” savas durvis vērs jau devīto reizi. Saeima ir viens no populārākajiem “ēnu” devējiem mūsu valstī, un šo iespēju pēdējos gados izmantojuši jau vairāk nekā 1750 skolēnu no visas Latvijas.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde