Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju vadīs Inese Laizāne

(17.01.2017.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti otrdien, 17.janvārī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Inesi Laizāni.

I.Laizāne jau agrāk vadījusi Cilvēktiesību komisiju, viņa darbojas arī Pieprasījumu komisijā un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijā. I.Laizāne Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja amatā nomaina Ritvaru Jansonu.

Komisijas darbības joma ir ne tikai cilvēktiesību situācija valstī, sabiedrības integrācijas procesi, sabiedrisko mediju aktualitātes un reliģisko organizāciju darbība, bet arī dzimumu līdztiesības veicināšana, cilvēktirdzniecības apkarošana un vardarbības novēršana izglītības iestādēs. Komisija izskata cilvēktiesību un sabiedrisko lietu jomas likumprojektus, kā arī veic parlamentāro kontroli pār nozares iestāžu darbu. Komisijas darbā aktīvi piedalās ministriju un citu valsts iestāžu amatpersonas, pašvaldību darbinieki un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt