Budžeta komisija atbalsta M.Kazāka un M.Hansena kandidatūras darbam Fiskālās disciplīnas padomē

(21.12.2016.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 21.decembrī, uz otro pilnvaru termiņu pēc kārtas darbam Fiskālās disciplīnas padomē uz nākamajiem sešiem gadiem nolēma atbalstīt Mārtiņa Kazāka un Mortena Hansena kandidatūras. 

Kandidatūras izvirzītas, jo M.Kazākam un M.Hansenam šī gada nogalē beidzas amata pilnvaras Fiskālās disciplīnas padomē. 

Padome strādā sešu locekļu sastāvā, no kuriem trīs izvirzīti pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra priekšlikuma, bet trīs – pēc vismaz desmit Saeimas deputātu priekšlikuma.   

Padomes locekļus amatā apstiprina Saeima uz sešiem gadiem, un, ievēlot padomi pirmo reizi, Saeimas deputātu izvirzītie locekļi tika ievēlēti uz trim, bet Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra izvirzītie locekļi – uz sešiem gadiem. Viens un tas pats loceklis amatu padomē var ieņemt ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas. 

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanas uzraudzībai. Padome darbu uzsākusi 2014.gada janvārī. 

Budžeta komisija vienojās lūgt Saeimu par lēmuma projektu lemt Saeimas rudens sesijas noslēguma sēdē 22.decembrī, informē Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 29.martā