Čigāne: Austrumu partnerībai jāpaliek būtiskam ES kopējās ārpolitikas virzienam

(09.11.2016.)
Galerija

Eiropas Savienības pieeja Austrumu partnerībai, koncentrējoties uz konkrētām nozarēm un līdzās tradicionālajiem samitiem organizējot tematiskas diskusijas pieredzes nodošanai, ir jāturpina. Tādējādi tiek uzturēts dialogs ar konkrētām mērķauditorijām, vienlaikus nodrošinot tik būtisko pilsoniskās sabiedrības iesaisti. To pēc Saeimas Eiropas lietu komisijas 9.novembra sēdes uzsvēra komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Komisija sēdē apstiprināja Latvijas nacionālo pozīciju 14.novembrī gaidāmajai Eiropas Savienības ārlietu ministru sanāksmei, kurā cita starpā plānots izvērtēt Austrumu partnerības Rīgas samita lēmumu ieviešanas gaitu.

Šodien apstiprinātajā Latvijas nostājā atkārtoti uzsvērts, ka Eiropas Savienībai iespējami ātri ir jālemj par bezvīzu režīma ieviešanu ar Ukrainu un Gruziju, ņemot vērā, ka abas valstis ir izpildījušas prasības.

Darbā ar Austrumu kaimiņiem būtisks elements ir informācijas stratēģiskā komunikācija. No Eiropas Savienības puses labs stratēģiskās komunikācijas piemērs ir aizvadītajā gadā izveidotā Austrumu Stratēģiskās komunikācijas operatīvā grupa, kas analizē Krievijas propagandu un atmasko nepatiesu informāciju, tādējādi stiprinot informatīvo telpu partnervalstīs, akcentē L.Čigāne.

Komisijas priekšsēdētāja pauž gandarījumu, ka Igaunija, kas prezidējošās valsts pienākumus Eiropas Savienības Padomē uzņemsies nākamā gada otrajā pusē, tāpat kā Latvija par vienu no prioritātēm izvēlējusies Austrumu partnerību. Tas nozīmē, ka Austrumu partnerība aizvien atradīsies Eiropas Savienības darba kārtības centrā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā