Uzaicinājums uz Baltijas Padomes preses konferenci

(27.10.2016.)

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piektdien, 28.oktobrī, uz Baltijas Padomes preses konferenci, kas notiks Baltijas Asamblejas (BA) 35.sesijas ietvaros.

Plānots, ka preses konferencē klātesošos uzrunās BA prezidents Jānis Vucāns un BA viceprezidenti Helirs Valdors Sēders (Helir-Valdor Seeder) un Ģiedre Purvaneckiene (Giedrė Purvaneckienė). Tāpat preses konferencē piedalīsies Baltijas Ministru padomes Sadarbības padomes priekšsēdētājs, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kā arī Igaunijas ārlietu ministrs Jirgens Ligi (Jürgen Ligi) un Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs (Linas Linkevičius).

Preses konference notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11 plkst.13.30 pēc 22.Baltijas Padomes dokumenta parakstīšanas. 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus lūdzam ierasties Sarkanajā zālē līdz plkst.13.20. 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kuri nav akreditēti darbam Saeimā, aicināti iepriekš pieteikties Saeimas Preses dienestā.


Informācija par Baltijas Asambleju un Baltijas Padomi:
Latvija 2016.gada 1.janvārī uz gadu kļuva par Baltijas Asamblejas prezidējošo valsti.
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Baltijas Padome ir Baltijas Asamblejas un Baltijas Ministru padomes jeb Baltijas valstu parlamentu un valdību sadarbības platforma. Galvenais Baltijas Padomes mērķis ir īstenot Baltijas valstu sadarbību vienlaikus likumdošanas un izpildvaras līmenī, tādējādi nodrošinot pieņemto lēmumu izpildes mehānismu. Baltijas Padomē Baltijas valstu parlamentārieši pulcējas ik gadu Baltijas Asamblejas sesijas ietvaros.


Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt