Ārlietu komisija par Latvijas kontaktpersonu OECD Parlamentārajā tīklā ievēl Rihardu Kolu

(27.10.2016.)

Par Latvijas kontaktpersonu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Parlamentārajā tīklā Ārlietu komisija ievēlējusi Rihardu Kolu. OECD Parlamentārais tīkls Latvijai kļuvis pieejams līdz ar iestāšanos OECD šī gada 1.jūlijā.

OECD Parlamentārajā tīklā darbojas OECD dalībvalstu parlamentārieši, tādējādi apvienojot OECD valstu un partnervalstu likumdevējus un nodrošinot sadarbības platformu pieredzes un labās prakses nodošanai. OECD Parlamentārajā tīklā parlamentāriešiem ir pieejami OECD pētījumi un ekspertu rekomendācijas. 

R.Kols uzver, ka Latvijas pārstāvniecība OECD Parlamentārajā tīklā Saeimai ir ļoti būtiska. “Ņemot vērā Latvijas likumdevēja pašreizējo kapacitāti analītikas un izpētes jomā, iespēja piekļūt OECD veiktajiem pētījumiem un gūt kvalitatīvus, faktos balstītus atzinumus ir nenovērtējama. Mēs patlaban saskaramies ar izaicinājumiem izglītības un veselības jomās, tādēļ piekļuve pētījumiem šajās nozarēs ir īpaši būtiska,” uzsver R.Kols. Viņš norāda, ka dalība OECD Latvijai sniedz konkrētas iespējas, tostarp pieeju plašai un daudzpusīgai ekspertīzei, kas jāizmanto, lai iepazītos ar starptautisku praksi, tādējādi ļaujot mums izvēlēties pieredzē balstītus risinājumus konkrētu politiku un sistēmu sakārtošanai un uzlabošanai.

R.Kols apņēmies veicināt gan Latvijas sadarbību ar citām OECD dalībvalstīm, gan sabiedrības un Saeimas informētību par OECD aktuālajiem darba kārtības jautājumiem.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem