Saeimas priekšsēdētāja sveic pedagogus Skolotāju dienā

(01.10.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sveic pedagogus Skolotāju dienā un pateicas par ieguldīto pašaizliedzīgo darbu un enerģiju bērnu izglītošanā, uzsverot, ka skolotājs saviem audzēkņiem sniedz ne vien zināšanas, bet palīdz arī augt par krietniem cilvēkiem.

„Pateicos visiem Latvijas skolotājiem, kas diendienā pašaizliedzīgi dara savu darbu, iegulda savu enerģiju, zināšanas un pieredzi, skolojot mūsu jauno paaudzi!” pauž I.Mūrniece, novēlot uzturēt sevī un kopt savos audzēkņos tās vērtības, kas veido Latvijas pastāvēšanas jēgu, – mīlestību pret savu zemi, tautu, kultūru, valodu un neatkarīgu, demokrātisku valsti.

I.Mūrniece, pateicoties skolotājiem par viņu veikumu, uzsver, ka tas ir atbildīgs un misijas piepildīts darbs. Saeimas priekšsēdētāja aicina skolotājus ar savām idejām un profesionālo kompetenci pilnveidot visu izglītības nozari, padarot to arvien labāku un konkurētspējīgāku, tostarp starptautiskā līmenī.

Latvijā Skolotāju dienu atzīmē oktobra pirmajā svētdienā, kas šogad ir 2.oktobrī. Savukārt Pasaules skolotāju diena tiek svinēta 5.oktobrī. Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) kopš 1994.gada aicina atzīmēt Pasaules skolotāju dienu, lai sveiktu skolotājus un izceltu viņu nozīmīgo lomu kvalitatīvas izglītības nodrošināšanā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt