Ārlietu komisijā diskutē par Latvijas ārpolitikas aktualitātēm

(14.09.2016.)
Galerija

Diskusija par Eiropas Savienības nākotni, NATO Varšavas samita lēmumu īstenošana un atbildīgo ministriju sadarbība Latvijas uzņēmumu eksporta veicināšanai ir patlaban prioritārie jautājumi Latvijas ārpolitikā. Tas tika uzsvērts Saeimas Ārlietu komisijas pirmajā parlamenta rudens sesijas sēdē trešdien, 14.septembrī, uz kuru bija aicināts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Diskusija par Eiropas Savienības nākotni ietver arī jautājumu par Eiropas Savienības un Apvienotās Karalistes attiecībām pēc Lielbritānijas pilsoņu vairākuma referendumā paustā atbalsta valsts aiziešanai no Eiropas Savienības, deputātiem sacīja ārlietu ministrs. Viņš arī norādīja, ka skaidra vīzija par Eiropas Savienības nākotni būs izkristalizējusies līdz nākamā gada martam, kad tiks atzīmēta Eiropas Kopienas dibināšanas līguma jeb Romas līguma parakstīšanas 60.gadadiena.

Patlaban Latvijas darba kārtībā ir arī virkne jautājumu, kas skar NATO kaujas grupu, ko saskaņā ar NATO Varšavas samitā pieņemto lēmumu Kanādas vadībā veido Latvijā, komisijas sēdē teica E.Rinkēvičs. Tāpat Ārlietu ministrija šogad plāno turpināt attīstīt sadarbību ar Ekonomikas ministriju, lai palīdzētu Latvijas eksportējošajiem uzņēmumiem paplašināt darbu jau apgūtajos tirgos un veicinātu jaunu tirgu apgūšanu, informēja ārlietu ministrs.

Komisijas sēdē deputāti ar ministru diskutēja arī par neseno Amerikas Savienoto Valstu (ASV) viceprezidenta Džo Baidena (Joe Biden) vizīti Latvijā, gaidāmajām ASV Valsts prezidenta vēlēšanām un citām ārpolitikas aktualitātēm.

Saeimas Ārlietu komisija parlamenta rudens sesijā plāno diskutēt par jūnijā prezentēto Eiropas Savienības globālo stratēģiju ārpolitikas un drošības jomā un tās ietekmi uz Latvijas ārpolitiku, kā arī par Kanādas vadītās NATO kaujas grupas veidošanu Latvijā un tās iespaidu uz Latvijas un Kanādas divpusējām attiecībām. Tāpat komisija diskutēs par investīciju vides uzlabošanu Latvijā, informē komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā