Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: Smiltenē mēs labi redzam, ko Latvija ir pratusi sasniegt pēc neatkarības atjaunošanas

(12.09.2016.)
Galerija

Piektdien, 9.septembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece reģionālajā vizītē apmeklēja Smiltenes novadu. 

“Smiltenes novadā mēs uzskatāmi varam redzēt, cik daudz Latvija ir pratusi sasniegt pēc neatkarības atjaunošanas,” norādīja Saeimas priekšsēdētāja. “Sakopta pilsēta, iespējas iedzīvotājiem, aktīva uzņēmējdarbība, mērķtiecīga investīciju piesaiste, tai skaitā no ES fondiem, intensīva kultūras dzīve – tas ir tas, par ko pārliecinājos vizītes laikā.” 

Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētāja tikās ar Smiltenes novada domes priekšsēdētāju Gintu Kukaini, izpilddirektoru Kārli Lapiņu, pašvaldības deputātiem, kā arī ar iestāžu un nodaļu vadītājiem, lai iepazītos ar pašvaldības darbu, novada sasniegumiem un attīstības prioritātēm. Smiltenes novada pašvaldība var lepoties ar daudziem labiem darbiem – demogrāfiskās situācijas uzlabošanos, veiksmīgu skolu reformu, zemu bezdarbu. 

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī vairāki svarīgi jautājumi – par Smiltenes novada sociālo atbalstu iedzīvotājiem, par izglītības iestāžu tīklu novadā, kā arī par palīdzību dzīvojamā fonda paplašināšanā. Domes priekšsēdētājs G.Kukainis uzsvēra, ka novads, pateicoties aktīvai uzņēmējdarbībai un novada augošajiem demogrāfiskajiem rādītājiem, ir nonācis situācijā, ka pilsētā trūkst dzīvojamās platības jaunajiem speciālistiem un jaunajām ģimenēm. Tāpat viņš uzsvēra, ka vēlētos lielāku valsts finansiālo atbalstu pašvaldībām, kas nepieciešams, lai radītu jaunas dzīvojamās platības savos reģionos un tādējādi noturētu speciālistus savās pilsētās un novados. 

Smiltenē Saeimas priekšsēdētāja viesojās arī bērnudārzā “Pīlādzītis”, kuru apmeklē ap 300 pirmsskolas vecuma bērnu un kur mazuļiem radīti vislabākie apstākļi. “Šis dārziņš, ar kuru smiltenieši ļoti lepojas, tiešām atbilst Smiltenes novada devīzei “Vieta, kur augt”. Uz katra soļa jūtama mīlestība un rūpes par mazajiem smilteniešiem,” piebilst I.Mūrniece. 

I.Mūrniece izteica gandarījumu par iespēju iepazīties arī ar vienu no lielākajiem Latvijas piena pārstrādes uzņēmumiem “Smiltenes piens”. Viņa viesojās Blomes pienotavā, kur tiek ražoti sieri, un uzklausīja uzņēmuma padomes priekšsēdētājas Gitas Mūrnieces un valdes priekšsēdētājas Ilzes Bogdanovas stāstījumu par akciju sabiedrības “Smiltenes piens” tuvākajiem plāniem jaunu produktu ieviešanā.“Novads var pamatoti lepoties ar “Smiltenes pienu” un arī citiem novadā strādājošajiem uzņēmumiem, kuri spējuši sasniegt labus rādītājus visas valsts mērogā. Esmu no uzņēmējiem arī saņēmusi daudz jautājumu, uz kuriem jāpalīdz rast atbildes.”

Vizītes laikā I.Mūrniece apskatīja Smiltenes pilsētu, Tepera ezera rekonstruēto hidrotehnisko būvi un promenādi, kā arī apmeklēja Smiltenes kultūras centru, kur bija iespējams ielūkoties bērnu un jauniešu deju kolektīva “Dadzīši” mēģinājuma procesā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā