Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies Igaunijas valstiskās neatkarības atjaunošanas svinībās

(19.08.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sestdien, 20.augustā, pēc Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja Eiki Nestora (Eiki Nestor) uzaicinājuma piedalīsies svinīgajos pasākumos Tallinā, kas rīkoti par godu Igaunijas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai.

I.Mūrniece piedalīsies karogu pacelšanas ceremonijā, kā arī svinīgajā ceremonijā pie 20.augusta memoriālā akmens. Pēc tam Saeimas priekšsēdētāja apmeklēs pasākumu, kurā tiks prezentēta vēsturiskajiem notikumiem veltītā piemiņas pastmarka un monēta.

Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies arī 20.augusta kluba un Igaunijas parlamenta – Rīgikogu - svinīgajā sēdē, kā arī svinīgajā pieņemšanā, ko par godu 20.augustam rīko Rīgikogu prezidents E.Nestors.

Vizītē Tallinā Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece kopā ar citiem Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu priekšsēdētājiem tiksies ar Igaunijas Valsts prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu (Toomas Hendrik Ilves) un premjerministru Tāvi Reivasu (Taavi Rõivas).

Tāpat I.Mūrniece teiks uzrunu Igaunijas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai veltītajā svinīgajā koncertā, kas notiks laukumā pie Rīgikogu ēkas. Tajā līdz ar igauņu mūziķiem uzstāsies arī Justs Sirmais, kurš šogad pārstāvēja Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī