Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija izbraukuma sēdē apmeklēs Kuldīgas novada domi

(25.04.2016.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 25. un 26.aprīlī dosies uz Kuldīgu, kur izbraukuma sēdē tiksies ar novada domes vadību, kā arī Kurzemes plānošanas reģiona pārstāvjiem.

Pirmdien, 25.aprīlī, komisijas deputāti, tiekoties ar Kuldīgas novada domes priekšsēdētāju Ingu Bērziņu, deputātiem, administrācijas darbiniekiem un novada pašvaldības iestāžu vadītājiem, plānojuši kopīgi pārrunāt pašvaldības darba aktualitātes, tostarp jautājumus par pašvaldības dzīvojamo fondu un iespējām sniegt palīdzību iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā.

Savukārt otrdien, 26.aprīlī, Valsts pārvaldes komisijas deputātiem paredzēta tikšanās ar Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes locekļiem, kurā plānots uzklausīt Kurzemes reģiona pašvaldību vadītāju viedokļus par aktuālajām problēmām un iespējamajiem likumdošanas risinājumiem.

Kuldīgā ar pašvaldību vadītājiem deputāti iecerējuši arī diskusiju par jaunas administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, pārrunāt plānošanas reģionu kompetenci, funkcijas un to lomu uzņēmējdarbības veicināšanā un uzņēmējdarbības vides uzlabošanā, kā arī uzklausīt pašvaldību viedokļus par plānoto Valsts kontroles pilnvaru paplašināšanu.

Tāpat izbraukuma sēdē paredzēta saruna par pašvaldību informatīvajiem izdevumiem – to izveidošanas nosacījumiem un saturu -, kā arī par Valsts pārvaldes komisijā izskatīšanā nodotajiem likumprojektiem attiecībā uz pašvaldību darbu.

Tikšanās pirmdien, 25.aprīlī, Kuldīgas novada domē (Kuldīgā, Baznīcas ielā 1) notiks pulksten 15.15.

Savukārt otrdien, 26.aprīlī, tikšanās plānota Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā Kuldīgā, 1905.gada ielā 6, pulksten 10.00.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde