G.Daudze: Latvijai un Irānai jāattīsta sadarbība ekonomikā

(05.04.2016.)
VideoGalerija

Latviju un Irānu vieno konstruktīvas divpusējās attiecības, abām valstīm ir labs potenciāls sadarbībai ekonomikā, izglītībā un tūrismā. To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze uzsvēra, otrdien, 5.aprīlī, parlamentā tiekoties ar Irānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Abdolrasūlu Mohādžeru Hedžāzī (Abdolrasool Mohajer Hejazi). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sarunā Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka Latvija izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ var kalpot kā reģionāls loģistikas centrs, un aicināja Irānu izmantot mūsu valsts transporta un loģistikas infrastruktūru.

Puses bija vienisprātis, ka ciešāki kontakti starp abu valstu parlamentāriešiem varētu būt impulss uzņēmēju sadarbības veicināšanai. Aizvadītā gada nogalē Latviju vizītē apmeklēja Irānas parlamenta deputātu grupa sadarbībai ar Saeimu, un vēstnieks aicināja Latvijas parlamenta delegāciju vizītē apmeklēt viņa valsti. 

Pārrunājot drošības situāciju Tuvajos Austrumos, puses bija vienisprātis par Irānas nozīmīgumu situācijas stabilizēšanas centienos un cīņā pret ekstrēmismu.

Sarunā Irānas vēstnieks iepazīstināja ar savas valsts iekārtu, tostarp parlamenta lomu, kā arī aktualitātēm izglītības jomā. G.Daudze informēja, ka Latvijas augstskolas ir atvērtas ārzemju studentiem, un aicināja Irānas jauniešus mūsu valstī iegūt Eiropas standartiem atbilstošu izglītību.

Abdolrasūlu Mohādžeru Hedžāzī ir karjeras diplomāts, kurš darbu savas valsts ārlietu dienestā sācis 1987.gadā. Līdz šim viņš ieņēmis amatus Irānas Ārlietu ministrijā un bijis savas valsts vēstnieks Rumānijā, Ungārijā, Portugālē. Patlaban Abdolrasūlu Mohādžeru Hedžāzī ir arī Irānas vēstnieks Zviedrijā, kur pastāvīgi rezidē.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666690941551
Video: https://www.youtube.com/watch?v=3_1RcJksMJE
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 29.jūnijā