Saeima galīgajā lasījumā rīt lems par grozījumiem likumos nacionālās drošības stiprināšanai

(24.02.2016.)

Saeima ceturtdien, 25.februārī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Nacionālās drošības likumā, Nacionālo bruņoto spēku likumā un Ministru kabineta iekārtas likumā, ar kuriem paredzēts pilnveidot valsts augstāko amatpersonu un institūciju rīcību valsts ārēja apdraudējuma gadījumā. Izmaiņas likumos rosinājis Valsts prezidents Raimonds Vējonis. 

Rītdienas sēdes darba kārtībā galīgajā lasījumā ir arī grozījumi Dzelzceļa likumā un saistītās izmaiņas likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”. Izmaiņas nepieciešamas, lai pilnveidotu dzelzceļa nozares regulējumu - izveidotu vienu regulējošo iestādi dzelzceļa nozarē, kā arī ieviestu Eiropas Savienības prasības vienotas Eiropas dzelzceļa telpas izveidē. 

Tāpat izskatīšanā galīgajā lasījumā ir grozījumi Arhīvu likumā, kas paredz atteikties no arhīvu speciālistu sertifikācijas. 

Vēl galīgajā lasījumā deputāti lems par piecu nekustamo īpašumu nodošanu Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomei un grozījumiem likumā, ar kuriem paredzēts noņemt iepriekš noteiktos apgrūtinājumus Rīgas Ebreju kopienas īpašumā jau iepriekš nodotajam zemesgabalam un ēkai Rīgā. 

Pirmajā lasījumā rītdienas sēdē plānots konceptuāli lemt par grozījumiem likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”, kas nepieciešami, lai nodrošinātu to valsts dzīvojamo māju privatizācijas uzsākšanu, kuras Ministru kabinets pēc 2014.gada 31.decembra nodevis privatizācijai. 

Savukārt otrajā lasījumā deputāti vērtēs priekšlikumus grozījumiem Saeimas Kārtības rullī, jo no Saeimas darbu reglamentējošā likuma paredzēts izslēgt normas par parlamenta piekrišanu deputāta izdošanai administratīvai sodīšanai.  

Darba kārtībā rīt ir arī Saeimas lēmuma projekts par šī gada ziemas sesijas slēgšanu 21.martā un pavasara sesijas sākšanu 29.martā. Vēl plānots skatīt arī lēmuma projektu par Ligitas Vīksnas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi. 

Saeimas 25.februāra sēdes darba kārtībā ir 18 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde