Ilgtspējīgas attīstības komisiju turpmāk vadīs Laimdota Straujuma

(24.02.2016.)

Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputāti par komisijas priekšsēdētāju trešdien, 24.februārī, ievēlēja deputāti Laimdotu Straujumu. 

Jauns komisijas vadītājs bija jāievēl, jo līdzšinējais priekšsēdētājs Māris Kučinskis nolicis 12.Saeimas deputāta mandātu uz laiku, kamēr pildīs Ministru prezidenta amata pienākumus. 

Ilgtspējīgas attīstības komisijā darbu turpinās komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Dombrava un komisijas sekretārs Ints Dālderis, kā arī deputāti Andris Buiķis, Boriss Cilevičs, Einārs Cilinskis, Ainārs Mežulis, Sergejs Potapkins, Edgars Putra, Artis Rasmanis, Jānis Ruks, Silvija Šimfa, Juris Šulcs, Jānis Trupovnieks, Jānis Tutins, Ilze Viņķele, Dzintars Zaķis un Ivars Zariņš. 

Ilgtspējīgas attīstības komisija izveidota saskaņā ar 2014.gada oktobrī veiktajiem grozījumiem Saeimas Kārtības rullī. Komisija pārrauga Nacionālā attīstības plāna un Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam ieviešanu, kā arī uzrauga šo plānošanas dokumentu pārskatīšanu. Komisijas kompetencē ir arī sniegt atzinumus un priekšlikumus, līdzdarboties citu stratēģisku un starpnozaru plānošanas dokumentu izstrādē, kā arī konceptuālu jautājumu risināšanā. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt